Languages: How to Make an Easy Chocolate Cake, Written in Swedish

Hallå! Idag ska jag lära dig hur man gör chokladkaka, på Svenska. For people who haven't memorized all of IKEA's furniture names, please translate to whichever language you please from the drop-down on the left or right-hand corner, depending on which browser you are viewing from.

Ni kommer att behöva:
3 koppar mjölk 
2 koppar socker
1 1/2 kopp kakaopulver (osötad)
1 matsked bikarbonat
1 1/2 teskedar bakpulver
1 1/2 teskedar salt
4 ägg
1/2 koppar vegetabilisk olja
2 matskedar vaniljextrakt
Mjölk om det behövs
Lite smör 

Metod:
1) Förvärm ugnen till 170-180 grader celsius. Denna tårta kan tillverkas i lager eller partier, jag gillar att göra i partier. 
2) Först, blanda de torra ingredienser i en stor skål. Ni kan använd antingen en elektrisk mixer eller en visp för detta. Om ni väljer att använda en elektrisk mixer, se till är på låg nivå.
3) Nästa, tillsätt de våta ingredienser till samma skål. Blanda till det är slät. Om ni väljer att använda en elektrisk mixer, se till är på medelnivå. Om smeten är för torr, tillsätt mjölk tills det är slät.
4) Applicera smör på din tårta panna så att smeten inte fastnar. (Tips: om ni bakar i skikten, förbered flera kokkärl på samma sätt)
5) Häll din smet i pannan, och grädda på 30-35 minuter i 170-180 grader celsius. Om ni sätter en tandpetare i den och det kommer ut rent din tårta är klar. 
6) Svalna i 10-15 minuter, då är ni redo att dekorera eller äta normalt. 
7) Njut av den tårta!

Thank you for reading, bye!




Comments

Popular posts from this blog

The Arts: 4 Pieces of Amazing Ancient Mesopotamian Artwork

Cool, Right? 7 'Ologies' you May not Know Exist